ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ

ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ

Η δόμηση τοιχοποιίας είναι μια από τις βασικότερες οικοδομικές δραστηριότητες στον κτηριακό τομέα, τόσο όσον αφορά στο κέλυφος του κτηρίου και την εξωτερική τοιχοποιία, όσο και στο εσωτερικό του κτηρίου για τον διαχωρισμό των χώρων. Είναι εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι η κατασκευή ενός τοίχου να πληροί πρωτίστως τις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας στην καθημερινή χρήση και πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις σεισμών, ενώ υπόψη στο σχεδιασμό, την επιλογή των υλικών και την υλοποίηση θα πρέπει να λαμβάνονται θέματα θερμομόνωσης, υγρομόνωσης και ηχομόνωσης.

Ακόμα και ένας απλός τοίχος θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σύνθετο σύστημα δόμησης τοιχοποιίας, η επιλογή και άρτια κατασκευή του οποίου δεν εξαντλείται απλά και μόνο στο βασικό υλικό πλήρωσης. Το τούβλο και τα επιχρίσματα, αλλά και η γυψοσανίδα - τσιμεντοσανίδα στην ξηρά δόμηση θα πρέπει να συνοδεύονται και να υποστηρίζονται από τα κατάλληλα κατασκευαστικά εκείνα στοιχεία, όπως πλέγματα, συνδετήρες, προφίλ ακμών – γωνιόκρανα, μεταλλικά πρέκια, σκοτίες, αρμοί, οδηγοί και απολήξεις σοβά που θα ενισχύσουν την κατασκευή στο κυρίως σώμα της, αλλά και κατ’ επέκταση στα ευπαθή της σημεία.

Η MIPECO προσφέρει ξεχωριστά όλα τα παραπάνω υλικά για τη σωστή και ποιοτική δόμηση τοιχοποιίας, προτείνοντας συστήματα δόμησης, πιστοποιημένα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και τρόπους υλοποίησης, όπως για παράδειγμα το σύστημα δόμησης τοιχοποιϊας αντισενάζ του Αγγλικού οίκου CATNIC.

Οι απαιτήσεις κάθε κτιρίου και χώρου μπορούν να διαφέρουν γι’ αυτό η σωστή επιλογή υλικού πολλές φορές είναι καθοριστική για την αντοχή της δόμησης σε βάθος χρόνου. Εκτός από τις πολλές επιλογές σε διαστάσεις και τύπους, πολλά από τα παραπάνω προφίλ διατίθενται γαλβανισμένα εν θερμώ, PVC και ανοξείδωτα εγγυώντας υψηλή αντοχή στην υγρασία.

Επικοινωνήστε με την Mipeco

Όνομα:
E-mail:

Το μήνυμα σας:

MIPECO Advanced Building Solutions

Η MIPECO ιδρύθηκε το 1992 από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Ειρήνη Τσιάκκα, η οποία και διευθύνει την εταιρεία μέχρι σήμερα. Μάθετε Περισσότερα.

Έδρα

Σουλίου 6 (πρώην 55), 19002 Παιανία
πίσω από το Εκθεσιακό Μεσογειακό Κέντρο M.E.C.,
ΕΞΟΔΟΣ 17 Κάντζα Αττικής Οδού

email: mipeco@mipeco.gr

 +30 210 6644611

 +30 210 6643825

 

Εγγραφή στο Newsletter

newsletter2Παραλάβετε νέα και ειδικές προσφορές για συνεργάτες της MIPECO καθώς και κάθε νέο κατάλογο.

 subscribe btn

Social Media

icon facebook

icon linkedin

© 2023 MIPECO ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε.
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 000773301000