Τί είναι οι ηλιοσωλήνες?

Ο ηλιοσωλήνας ή φωτοσωλήνας είναι ένα σύστημα φυσικού φωτισμού το οποίο μεγιστοποιεί τον φυσικό φωτισμό από την οροφή στον εσωτερικό χώρο οποιουδήποτε κτιρίου, ο οποίος κατά βάση είναι τυφλός και συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Τα SUNPIPES δημιουργούν μία άνετη και ήρεμη ατμόσφαιρα, που υποβοηθά την εργασία ή την ξεκούραση. Μειώνει την εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ?

  • Το πιο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι μεταφέρει φυσικό φωτισμό σε χώρους που δεν έχουν παράθυρα.
  • Ο φυσικός φωτισμός είναι από τους βασικούς παράγοντες που επιτρέπουν μια πιο υγιεινή, παραγωγική και καλύτερη ζωή. Μειώνει την κατάθλιψη, βελτιώνει την διάθεση του ατόμου, τον ύπνο του.
  • Υγεία και απόδοση: Η συνεχής χρήση λαμπτήρων φθορισμού ειδικά στα νοσοκομεία ή επαγγελματικούς χώρους αποδεικνύεται ότι μειώνει την απόδοση του προσωπικού. Έρευνες έχουν δείξει σε χώρους όπου υπάρχει φυσικός φωτισμός έχει μειωθεί η απουσία του προσωπικού κατά 20%
  • Εμπορικά καταστήματα: Έχει διαπιστωθεί ότι αν υπάρχει φυσικός φωτισμός στους χώρους η σχέση παραμονής πελατών και πωλήσεων αυξήθηκε κατά 40%.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ?

Ο ηλιοσωλήνας τύπου DIAMOND (διαμάντι) είναι πολυπρισματική επιφάνεια για μεγαλύτερη συγκέντρωση φωτός. Αυτό το νέο κατοχυρωμένο σύστημα διαθέτει και κάθετα πρίσματα γύρω από την περιφέρεια του θόλου για να συλλαμβάνει το φως του ήλιου το πρωί και το απόγευμα όταν βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο. Ο θόλος είναι κατασκευασμένος από ακρυλικό υλικό στην κορυφή, με προστασία έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας. Σφραγίζει τον ηλιοσωλήνα εμποδίζοντας την είσοδο σκόνης, ενώ διαχέει ομοιόμορφα το φως στο δωμάτιο ή τον υποκείμενο χώρο.

Το σύστημα ηλιοσωλήνων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό τόσο σε συνθήκες ηλιοφάνειας όσο και συννεφιάς, ακόμα και όταν βρέχει. Ο σωλήνας έχει τη μοναδική επεξεργασία της επιφάνειάς του για μεγάλη αντανάκλαση. 

 

Επικοινωνήστε με την Mipeco

Όνομα:
E-mail:

Το μήνυμα σας:

MIPECO ADVANCED BUILDING SOLUTIONS

  • Η MIPECO ιδρύθηκε το 1992 από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Ειρήνη Τσιάκκα, η οποία και διευθύνει την εταιρεία μέχρι σήμερα.

    Διαβάστε περισσότερα...

Έδρα

Παιανία, Σουλίου 55,

email: mipeco@mipeco.gr

πίσω από το Εκθεσιακό Μεσογειακό Κέντρο M.E.C.,

ΕΞΟΔΟΣ 17 Κάντζα Αττικής Οδού

 +30 210 6644611

 +30 210 6643825