Surface aspects

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Σαν γενικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του τιτανιούχου ψευδαργύρου VMZINC αναφέρονται τα εξής:

Αισθητική(aesthetics)
Το VMZINC προσφέρει μία ιδιαίτερη και αυθεντική όψη που εναλλάσσεται στο φως δημιουργώντας ποικίλες αποχρώσεις. Η ευελιξία του υλικού, δημιουργεί ένα εξαιρετικό πάντρεμα με άλλα υλικά όπως ξύλο, πέτρα, κεραμικές πλάκες, τσιμεντοειδείς πλάκες ή γυμνό μπετόν, γυαλί κτλ.

Εύπλαστο υλικό (malleability)
Οι αρχιτέκτονες έχουν απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης με το VMZINC. Μπορεί να διαμορφώνει καμπύλες επιφάνειες με μικρή ακτίνα καμπυλότητας, πολύπλοκα σχήματα που δύσκολα μπορούν να γίνουν με άλλα υλικά.

Βέλτιστη απόδοση επένδυσης (optimum investment)
Το zinc αυτοπροστατεύεται δημιουργώντας μία πατίνα επίστρωσης προστασίας που προσφέρει μία διάρκεια ζωής από 60-100 χρόνια ανάλογα με τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Το zinc συνεχίζει ν αναπτύσσει μία στρώση αυτοπροστασίας και να αποκαθιστά και να διορθώνει αλλοιώσεις από γδαρσίματα και κτυπήματα.

Εύκολο να προδιαγραφεί, δίνει λύσεις
Παρέχει τη δυνατότητα επικάλυψης με κλίσεις από 5%.
Υπάρχει ευχέρεια κατασκευής δύσκολων λεπτομερειών.

Φυσικό και ανακυκλώσιμο υλικό
Είναι ένα πλήρης ανακυκλωμένο υλικό. Το 95% του παλιού υλικού ανακυκλώνεται και οι κύριοι αποδέκτες είναι παραγωγοί μπρούντζου, οξειδωμένων μετάλλων και zinc refiners.

Ακουστικές ιδιότητες
Λόγω του τρόπου εφαρμογής με ξύλινο πέτσωμα, αερισμό κατασκευής και θερμομόνωσης μπορεί να εξασφαλιστεί ηχομόνωση στο κτίριο έναντι μεγάλων θορύβων όπως αυτοκινήτων, αεροπλάνων κλπ. Επιπλέον ο θόρυβος της βροχής είναι πολύ μικρότερος από άλλα μέταλλα όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτα φύλλα κτλ.

Βέλτιστη απόδοση επένδυσης
Δεν απαιτεί καμία συντήρηση

Συνδυασμός με εξωτερική θερμομόνωση

VM ZINC ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Η βροχόπτωση και η ανεμοπίεση της περιοχής και αναστροφή του νερού ή του ανέμου είναι βασικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στη φάση τοποθέτησης.

Σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς σε περίπτωση βροχόπτωσης:

 • Αρμοί
 • Αλληλοεπικαλύψεις επικαλύψεις στις στέγες
 • Ενώσεις σε σημεία όπως καμινάδες
 • Απολήξεις ανελκυστήρων
 • Ενώσεις γύρω από παράθυρα στέγης, ηλιοσωλήνες και διαφώτιστους θόλους.
 • Τελείωμα σε κατακόρυφους τοίχους
 • Κορφιάδες

Σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς σε περίπτωση ανεμοπίεσης:

 • Αποτελεί ευθύνη των μελετητών να αναφέρουν την ανεμοπίεση της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί το έργο.
 • Η μέθοδος κατασκευής, ο αριθμός συνδετήρων κινητών, κινητών και σταθερών κλιπς, έχει άμεση σχέση με γεωγραφική κατανομή των ανέμων.

Τονίζεται επίσης ότι τα στηρίγματα (clips) πρέπει να είναι ανοξείδωτα, πιστοποιημένα και όχι από το ίδιο υλικό.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ VM-ZINC

Azengar

VMZINC - azengarΤο AZENGAR® αποτελεί την αρχή μιας νέας γενιάς zinc όπου παρέχει πολλές δυνατότητες έμπνευσης στους αρχιτέκτονες. Έχει μία ελαφριά απόχρωση του γκρι ασημί με ιριδίζουσες ανταύγειες.

 

Nantural Zinc

natural zincΤο natural zinc έχει την αυθεντική φυσική απόχρωση του Zinc σε ασημί γυαλιστερό χρώμα. Αποτελεί τον πρώτο τύπο Zinc που χρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα σε διάφορες εφαρμογές όπως στέγες, προσόψεις, υδρορροές, διακοσμητικά στοιχεία σε εκκλησίες και άλλα κτίρια. Το ασημί χρώμα ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής αλλάζει χρώμα, αποκτά μία ανομοιόμορφη πατίνα γκρι-ματ. Είναι μία ζωντανή διαδικασία την οποία παρακολουθεί κανείς σε όλη τη διάρκεια ζωής του κτιρίου. Η αντοχή του στον χρόνο είναι πάνω από 100 χρόνια με πολλά παραδείγματα κτιρίων ανά την Ευρώπη. Για εφαρμογές όπου δεν είναι επιθυμητή η ανομοιόμορφη αλλαγή χρώματος σε γκρι-ματ, προτείνεται η επιλογή του QUARTZ-ZINC® το οποίο έχει ήδη έτοιμη την επεξεργασία της απόχρωσης αυτής.

 

Quartz Zinc

quartz zincΤο QUARTZ-ZINC® είναι το τελικό αποτέλεσμα της πατίνας που μπορεί να έχει το natural zinc με την πάροδο του χρόνου. Είναι ελεγχόμενη επεξεργασία ώστε να δίνει την ίδια απόχρωση του γκρι-ματ. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κτίρια, εκκλησίες σε τρούλους, σε υδρορροές, διακοσμητικά στοιχεία αλλά και σε εσωτερικούς χώρους μόνο του σαν υλικό αλλά και σε συνδυασμό με πέτρα, ξύλο, Terracota, σχιστόπλακες κτλ. Δεν απαιτεί καμία συντήρηση του υλικού, αυτοπροστατεύεται με την πατίνα που έχει και σε περιπτώσεις αμυχών ή κακοποίησης της επιφάνειάς του επανέρχεται σταδιακά στην αρχική του υφή.

 

Anthra Zinc

anthra zincΤο μαύρο χρώμα του ANTHRA-ZINC® της VMZINC, προσφέρει μία μοναδική χρωματική απόχρωση που σε οδηγεί στην πολύ επιτυχημένη απομίμηση της μαύρης σχιστόπλακας. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος παραγωγής αυτής της απόχρωσης στη Γαλλία. Για χρήση σε αντικατάσταση στεγών με μαύρη σχιστόπλακα. Το μαύρο χρώμα προκύπτει από επεξεργασία του φυσικού τιτανιούχου ψευδαργύρου natural zinc και όχι από βαφή. Συνεπώς η απόχρωση είναι σταθερή και ομοιόμορφη αλλά όχι κατ’ ανάγκην απόλυτα ίδια σε όλες τις παρτίδες παραγωγής. Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, γεωγραφική θέση, πιθανόν το χρώμα σταδιακά να μετατραπεί σε σκούρο γκρίζο. Αυτό δε μειώνει τη διάρκεια αντοχής του υλικού σε καμία περίπτωση.

Επικοινωνήστε με την Mipeco

Όνομα:
E-mail:

Το μήνυμα σας:

MIPECO ADVANCED BUILDING SOLUTIONS

 • Η MIPECO ιδρύθηκε το 1992 από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Ειρήνη Τσιάκκα, η οποία και διευθύνει την εταιρεία μέχρι σήμερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Έδρα

Παιανία, Σουλίου 55,

email: mipeco@mipeco.gr

πίσω από το Εκθεσιακό Μεσογειακό Κέντρο M.E.C.,

ΕΞΟΔΟΣ 17 Κάντζα Αττικής Οδού

 +30 210 6644611

 +30 210 6643825